Засідання професійної спільноти учителів технологій/трудового навчання

 🟠 26 січня відбулося засідання професійної спільноти учителів технологій/трудового навчання. Яка ж основна мета технологічної освіти учнів? Основною метою має стати не сума знань про певну технологію чи наперед визначені способи діяльності для їх вивчення і відтворення, а формування в учнів здатності до  самостійного  конструювання цих знань і способів діяльності  через призму їх особистісних якостей, життєвих та професійно зорієнтованих намірів, самостійного набуття ними досвіду у вирішенні практичних  завдань. 


🔵 Провідною умовою для досягнення цієї мети є проєктна діяльність, як практика особистісно-орієнтованого навчання, яка дозволяє учителю організувати навчання, що спрямоване на розв'язання учнями життєво і професійно значущого практичного завдання (справи). Така діяльність обумовлює інтерактивну,  навчально-дослідну  та інші види діяльності, що відбуваються у руслі проєктної, як провідної, та інших навчальних технологій (проблемного навчання, критичного мислення, технології комбінованого навчання та ін.).  


✅Юрій Палій (гімназія №17), керівник спільноти, презентував колегам свій  досвід роботи на тему «Виготовлення виробів технологією торцевих спилів деревини». 


✅Роман Ляшенко (гімназія №7) ознайомив колег з модельною програмою для 7-9 класів НУШ «Пілотування в 7 класах: особливості та виклики».


✅Марина Харитон (методист ІППОЧО, гімназія №6 «Берегиня») проінформувала учасників щодо проведення III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання. 


✅Мирон Палійчук (БЛОД) проінформував спільноту щодо виставки науково-технічної творчості.


 ✅Консультант, Віолетта Палагнюк, звернула увагу колег на основні напрями роботи в II семестрі 2023/2024 н.р., на співпрацю з ЦПРПП, проінформувала спільноту щодо проведення відкритої науково-практичної онлайн-конференції «Освіта. Досвід. Інновації», ознайомила з освітнім електронним виданням «Освіта в Чернівцях: навчаємо та навчаємось», запросила до участі в проєкті «Розгорнута книга».













Коментарі